Logo
(038) 222 3525

Vakantie Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland

Vakantie Utrecht, veelzijdig genieten van natuur en stad

Een vakantie in Utrecht is veelzijdig. Van natuur tot stad en van water tot zand, in Utrecht vindt u het allemaal.

De Utrechtste Heuvelrug en Het Gooi zijn prachtige natuurgebieden die u tijdens uw vakantie Utrecht móet ontdekken. Het Gooi is een prachtig gebied met bossen en heidegebieden en De Utrechtse Heuvelrug is een zandrug die bestaat uit prachtige bossen, weidse heidevelden en stuifzanden. Tevens vindt u hier vele imposante kastelen en landgoederen die het bekijken meer dan waard zijn. In de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn ook nog eens 46 forten te vinden. Deze kunnen met een lange fietsroute – de Hollandse Waterlinieroute – allemaal bekeken worden.

Ook zijn er vele watersportmogelijkheden in Utrecht te vinden. De Loosdrechtse en Vinkeveense plassen nodigen watersportliefhebbers uit om hier een dag vol plezier, spanning of juist ontspanning te komen beleven en de omringende pittoreske en historische plaatsjes ademen sfeer en gezelligheid. Deze gezelligheid vindt u zeker ook in de grootste stad van de provincie, de gelijknamige stad Utrecht. Uitgebreid shoppen, heerlijk eten en drinken op terrasjes langs het water, het Centraal Museum, het Dick Bruna Huis en natuurlijk De Dom zijn slechts enkele voorbeelden van hetgeen deze prachtige historische stad te bieden heeft. Bezoek deze stad dus zeker tijdens uw vakantie in Utrecht!

Vakantie Noord-Holland, van Amsterdam tot bloembollenveld

Wie denkt aan een vakantie in Noord-Holland, denkt natuurlijk direct aan Amsterdam. De hoofdstad van Nederland is dé trekpleister van de provincie en zelfs van heel Nederland. Heel de wereld kent Amsterdam en haar vele mogelijkheden. Een romantische rondvaart over de grachten, het bezoeken van musea, uitgaan, shoppen, een terrasje pakken, een concert of theatervoorstelling bijwonen, een voetbalwedstrijd bezoeken of relaxen in een park: het is allemaal mogelijk in deze wereldstad. Alleen de stad Amsterdam maakt een vakantie Noord-Holland al onvergetelijk, maar natuurlijk heeft de provincie nog meer te bieden.

Noord-Holland zit namelijk vol cultuur, historie en natuur. Dit vindt u in de vle schilderachtige Oudhollandse havenplaatsjes als Medemblik, Enkhuizen en Hoorn. Deze stadjes liggen in West-Friesland, een prachtig gebied in de kop van de provincie. Hier vindt u ook De Beemster, één van de drooggelegde gebieden waar Nederland zo bekend om is en tevens UNESCO-gebied. De bekende stolpboerderijen en molens zijn hier ook te vinden. Hiernaast biedt Noord-Holland ook nog eens prachtige stranden, duingebieden en bloembollenvelden, welke heerlijk wandelend of fietsend te ontdekken zijn. Al met al is een vakantie Noord-Holland uiterst afwisselend en meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Vakantie Zuid-Holland, gezellige badplaatsen en historische steden

In gezellige badplaatsen en historische steden op vakantie? Zuid-Holland biedt hiervoor ontzettend veel mogelijkheden. Zon, zee en strand vindt u bijvoorbeeld in Scheveningen, Noordwijk aan Zee en Katwijk aan Zee, terwijl Oudhollandse steden als Delft met haar Beestenmarkt, Dordrecht, Schiedam, Leiden en Gouda met haar kaasmarkt één en al cultuur en historie ademen. Daarnaast zijn er ook nog eens de grote steden Rotterdam en Den Haag met hun vele bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden, musea en evenementen in Zuid-Holland te vinden, waardoor het aanbod aan interessante plaatsen tijdens uw vakantie in Zuid-Holland wel heel groot is.

Naast prachtige steden vindt u in Zuid-Holland prachtige bollenvelden en de Keukenhof in Lisse. De Biesbosch en vele kleine natuurgebieden met elk hun eigen kenmerken, flora en fauna bieden veel plezier en het groen. Voor kinderen zijn Madurodam, Diergaarde Blijdorp, Attractiepark Drievliet en Duinrell echte topattracties, waardoor een vakantie Zuid-Holland voor iedereen een onvergetelijke belevenis is!

Archief


Waarom commissievrij adverteren?
02-10-2020


Welke zorg kan aangeboden worden bij uw aangepaste vakantie?
25-09-2020


Hoe adverteren met optimaal rendement?
21-08-2020


Waarom provisievrij adverteren?
13-03-2020


Waarom online adverteren met uw accommodaties?
04-03-2020


Wat voor accommodatie is voor u het meest geschikt?
13-11-2019


Een blog voor de recreatieondernemers
10-09-2019


Vakantiechecklist deel 3
02-07-2019


Vakantiechecklist deel 2
26-06-2019


Vakantiechecklist deel 1
21-06-2019


14 tips voor als je voor het eerst gaat kamperen!
11-06-2019


Het nieuwe kamperen: Glamping
04-06-2019


ElkePlek.nl biedt nu ook plek aan recreatievastgoed
12-04-2019


Vakantie Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland
12-04-2019


Vakantie Limburg, Noord-Brabant en Zeeland
12-04-2019


Vakantie Gelderland, Overijssel en Flevoland
12-04-2019


Vakantie Friesland, Groningen Drenthe
12-04-2019