Logo
(038) 222 3525
Camping Friesland
Selecteer uw type
Kies uw bestemming
Aankomstdatum
Vertrekdatum
 

Campings in Friesland, ‘meer’ en méér te doen!

Campings in Friesland staan veelal om hun prachtige ligging aan één van de prachtige meren die de provincie rijk is, bekend, maar Friesland heeft méér te bieden dan alleen haar meren. Veel campings in Friesland zijn op natuurlijk gebied bijvoorbeeld niet alleen prachtig gelegen vanwege de meren, maar vanwege veel meer andere prachtige natuurlijke schatten die Friesland rijk is. Uitgestrekte bossen, wadden en zelfs stranden vindt je namelijk ook dichtbij de campings in Friesland. De campings in Friesland zijn bovendien verscholen tussen vele leuke dorpjes en interessante steden, die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken vanaf één van de campings in Friesland.

Campings in Friesland rondom de meren

Campings in Friesland zijn veelal in trek bij water- en watersportliefhebbers. In eerste instantie komt dit natuurlijk door de vele meren die de provincie rijk is. Veel campings in Friesland zijn in de buurt of zelfs aan deze meren gelegen. Op en rondom campings in Friesland is het vooral in het hoogseizoen vaak ook heel gezellig, omdat in de dorpjes en steden rondom de campings in Friesland vaak havendagen worden georganiseerd; gezellig braderieën met muziek en activiteiten voor iedereen.

Campings in Friesland aan het strand

Bezoekers van campings in Friesland vinden niet alleen verkoeling aan het water van de meren in Friesland. Mensen die op zoek zijn naar een strandvakantie, komen namelijk ook erg goed aan hun trekken op één van de stranden die bij de campings in Friesland in de buurt liggen. Campings in Friesland over het gehele westen en noorden en een deel van het zuiden van de provincie liggen namelijk allemaal aan kustwater. De campings in Friesland in het Waddengebied zijn natuurlijk wel heel erg bijzonder gelegen.

Campings in Friesland in de natuur

Water is een prachtig natuurverschijnsel, maar campings in Friesland hebben meer te bieden dan alleen de meren en stranden. Op campings in Friesland rondom het Friese Woud kun je namelijk heerlijk genieten van prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden, op campings in Friesland in het Lauwersmeergebied is het genieten van wateren, graslanden, bossen en zandplaten en tot slot heeft Friesland ook nog eens 4 Nationale Parken. In de buurt van alle campings in Friesland moet er dus wel één te vinden zijn!

Campings in Friesland rondom leuke dorpjes en steden

Campings in Friesland liggen in prachtige natuur, maar ook de dorpjes en steden in Friesland zijn prachtig. Veel charmante dorpjes zijn echte havenplaatsjes, zoals Dokkum, Franeker, Harlingen en de andere Elfstedentocht-steden. Als wat grotere stad is Leeuwarden ook zeer bijzonder. Met veel historische bouwwerken, maar ook leuke winkelstraatjes (inclusief officieel dé leukste van Nederland) en vele gezellige barretjes en restaurantjes, heeft Leeuwarden voor iedere bezoeker van de campings in Friesland wel wat wils.

Kamperen in Friesland begint op Elkeplek.nl!

Bekijk hier alle campings in Friesland