Logo
(038) 222 3525

Vakantie in een Glamping

Het begon ooit als een trend in het buitenland maar inmiddels kent Nederland ook veel locaties waar je avontuurlijk maar met luxe en comfort kunt kamperen. Oftewel: glamping. Glamping komt van het woord Glamour (luxe en mooi) en camping. Het leuke aan deze vorm van kamperen is dat je alleen maar de voordelen hebt van het kamperen terwijl je niet hoeft te stoeien met tentstokken of op een luchtbed moet slapen.

Je bent vrij in de natuur maar dan van alle gemakken voorzien. En dat gaat soms heel ver! Een beetje lodgetent heeft boxspring bedden, een vaste keuken, eigen sanitaire voorzieningen en uiteraard een lounge bank.

In Nederland komen dus steeds meer locaties waar je kunt Glampen. Steeds meer campings breiden hun aanbod uit met speciale safaritenten, lodgetenten of andere soort glaming-tenten. Er zijn dus vele vormen van deze vorm van kamperen. Maar allemaal is het een combinatie van het avontuurlijke kampeergevoel met luxe en comfort.

Op Elkeplek.nl vindt je dus een groeiend aantal glamping mogelijkheden. Vanwege de populariteit zal het echter niet altijd eenvoudig zijn om in het hoogseizoen je perfecte safaritent te vinden. Goed zoeken dus!

Outdooractiviteiten

En als je dan toch avontuurlijk bezig wilt zijn, combineer je glampingvakantie dan met sport- en spel in de natuur. Er zijn veel outdoorbedrijven in Nederland (en te vinden op Elkeplek.nl). Maar wat is nu lekkerder dan na een dag klimmen in een klimbos  s'avonds heerlijk te douchen in je eigen safaritent om daarna te genieten van een glas wijn bij de barbecue. Dat is de ultieme glamping ervaring.

Bekijk het aanbod van Glamping op ElkePlek.nl