Foto´s van Camping Robersum


Omschrijving van Camping Robersum

Woonruimte: 100 m2
Uitzicht:
Slaapkamers: N.V.T
Badkamers: N.V.T
Slaapplaatsen: 6

Camping Robersum in het landelijke Groningen, dicht bij het Nationaal park Lauwersmeer, tussen de dorpen Vierhuizen en Zoutkamp. Hier kunt u terecht met uw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper. Geniet van de heerlijke weidse en ongerepte omgeving. Wij bieden u zeer ruime en beschutte plaatsen met een 6 ampère stroomaansluiting, het toiletgebouw van de camping met uitstekend sanitair en gratis douche en warm water wordt dagelijks schoongemaakt, verder mag u op uw kampeerplaats een vuurtje maken in de daarvoor beschikbare vuurbakjes.

De omgeving van de camping leent zich uitstekend voor het maken van vele fietstochten en heerlijke wandelingen. Voor de kinderen is er volop plek om te spelen. Bovendien zijn er leuke speeltoestellen, een zandbak met waterpomp en een speelveld.
Onze camping ligt op 30 minuten autorijden van de stad Groningen en Dokkum.
Leeuwarden (Culturele Hoofdstad van Europa 2018) ligt op 45 minuten rijden.
De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog (13,5 km) en de boot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd (37 km)

Huisdieren zijn welkom op de camping, maar wel aangelijnd??


Ligging van Camping Robersum


Zoover score van Camping Robersum

Gemeente De Marne is een plattelandsgemeente aan de Waddenzee in Noordwest Groningen. Met veel natuur, cultuur en een breed aanbod van activiteiten, is De Marne behalve een aantrekkelijke plek voor toeristen ook een inspirerende plek om te wonen en werken. De Marne bestaat uit 21 kleine dorpen waar altijd wel iets te doen is. Van markt tot expositie, van vogels spotten in het Nationaal Park tot halsbrekende toeren in een boerenschuur, je vindt het hier allemaal.

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. 

Het eiland Schiermonnikoog is autoluw en is dan ook met name geliefd vanwege de aanwezige rust en ruimte. Het grootste gedeelte van dit kleinste waddeneiland valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog, met volop duinen, strand, bossen, wad en polder. Schiermonnikoog is in 1989 uitgeroepen tot één van de twintig Nationale Parken van Nederland. De helft van alle planten en bloemen die in de Nederlandse flora staan vermeld, zijn op dit waddeneiland te vinden. Ook staat Schiermonnikoog bekend als vogeleiland: zelfs in het toeristisch hoogseizoen huizen hier nog altijd veel meer vogels dan mensen. Schiermonnikoog is zeer geschikt voor een dagtrip. Vanaf Lauwersoog neemt u de boot die u binnen een uur naar het eiland brengt.


De faciliteiten van Camping Robersum

Soort camping

Op een boerderij

Omvang

max 100 plaatsen

Faciliteiten Recreatiepark

WiFi