Logo
(038) 222 3525
Vakantie Drenthe

Bekijk hier alle accommodaties in Drenthe

Vakantie Drenthe

In het Noordoosten van het land ligt de provincie Drenthe. Met een vakantie Drenthe kan je op ontdekkingstocht in de afwisselende natuur van drie verschillende nationale parken, genieten van de rijke cultuur en gezellige dorpjes en steden en wie wil kan zich uitleven in attractieparken, speeltuinen of de dierentuin. Deze dunst bevolkte provincie van Nederland heeft haar karakter goed weten te behouden.

Drenthe is vooral bekend van de hunebedden die dienden als grafmonumenten bestaande uit zwerfstenen uit de voorlaatste ijstijd. Naast de 52 indrukwekkende hunebedden die Drenthe bezit heeft de provincie natuurlijk nog veel meer te bieden.

Soorten accommodaties in Drenthe

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Drenthe. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Drenthe.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Drenthe aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Drenthe? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Drenthe.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Drenthe. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Drenthe.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Drenthe.

Bezienswaardigheden in Drenthe

Drenthe biedt voor alle leeftijden vermaak. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de rijke historie, kunst, musea, tradities en natuur in Drenthe. Liefhebbers van attracties en speeltuinen brengen een bezoek aan Speelstad Oranje of Plopsaland in Coevorden. Wie gek is op dieren maakt in Dierentuin Emmen een wereldreis door Azië, Europa, Afrika en Australië om zo de dieren uit alle windstreken te ontmoeten.

Natuurgebieden Drenthe

Fietsers en wandelaars kunnen tijdens hun vakantie in Drenthe genieten van ontelbare routes die leiden door bijzondere landschappen met een rijke cultuurhistorie. Er zijn drie nationale parken: Nationaal Park Dwingelderveld, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal Park Drentsche Aa. De parken hebben hier hun eigen specifieke karakter wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

De Drentse natuur wisselt zich af met heidevelden, essen, groendorpen en beekdalen. Maak tijdens de ontdekkingstocht door Drenthe ook even een stop voor een lekkere Drentse maaltijd met als afsluiter de typisch Drentse Krentjebrij. Een gerecht met bessensap dat zowel koud als warm gegeten wordt. Typisch Drents is ook het bakken van ‘knieperties’ rond de jaarwisseling en ‘spekkedikken’; een slappe wafel met daarin droge worst, spek en anijs.

Geopark De Hondsrug: De Drentse Hondsrug is een plek waar je volop rust en ruimte vindt en waar de natuur nog zichzelf is. Ontdek tijdens het wandelen of fietsen de unieke geologische geschiedenis van deze zandrug die tot aan Groningen uitstrekt. Vroeger was dit de enige streek in de wijde omtrek waar je hoog en droog kon wonen. Neanderthalers sloegen hier hun kampen op.

Er zijn nog steeds sporen terug te vinden van karren en werktuigen die in de Middeleeuwen hun weg over de hondsrug volgden naar Groningen. De hondsrug is het enige Geopark in Nederland. Ieder geopark heeft zijn eigen unieke geschiedenis. Geologische elementen geven het gebied een identiteit dat zich onderscheidt van andere gebieden.

Steden en dorpjes in Drenthe

Bezoek één van de vele leuke dorpjes en mooie steden tijdens je vakantie Drenthe. Elk dorpje heeft haar eigen charme en in steden als Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel zijn vele leuke winkels, terrasjes en restaurants te vinden.

Assen: De hoofdstad van Drenthe. Bij de meesten vooral bekend van het TT motorcircuit dat elk laatste weekend van juni plaatsvindt, maar er is meer. Assen is ook cultuur en historie. Toen in 1259 enkele nonnen zich in Assen vestigden stonden er slechts enkele boerderijen. Pas in de 17e eeuw ontstond er een echt dorp wat uiteindelijk stadsrechten kreeg in 1809. De stad heeft vele monumenten en prachtige herenhuizen. In de historische binnenstad kan genoten worden van heerlijke terrasjes, winkelen, theater, literatuur, muziek op straat en beeldende kunst.

Emmen: Ook wel ‘Vlinderstad’ genoemd is vooral bekend van Dierenpark Emmen. De stad, gelegen op zandrug de Hondsrug, valt op door de bijzondere stedenbouwkundige opbouw. Er wordt gezorgd dat nieuwbouwwijken op een ruime afstand van de bestaande kern worden geplaatst zodat landschappelijk waardevolle gebieden behouden blijven. Het gebied waar Emmen nu ligt werd al ver voor 1139 bewoond.

Meppel: De stad met stijl. De rijke historie is goed terug te zien in de sfeervolle binnenstad met bijzondere pakhuizen, pleinen en grachten. Een middagje winkelen in dit unieke decor of vooral cultuur snuiven in bijvoorbeeld het drukkerijmuseum of expositiecentrum de Secretarie. Er is voor iedere vakantieganger wat wils.

Een bijzondere vakantie Drenthe boek je via ElkePlek!

Alle vakanties in Drenthe