Logo
(038) 222 3525
Vakantie Flevoland

Bekijk hier alle accommodaties in Flevoland

Vakantie Flevoland

Ruik, proef, hoor en voel Flevoland. Zintuigen worden op een bijzondere manier geprikkeld als je deze provincie binnenkomt. In het voorjaar is het één grote bloemenzee. Met meer dan 2000 hectare bollenvelden is de provincie de grootste bloembollengebied van Nederland.

De jongste provincie van Nederland uit 1986 is ontstaan door drooglegging van de voormalige Zuiderzee. Het bestaat uit de Noordoost polder en de Flevopolder dat het grootste kunstmatige eiland ter wereld is.

Een paradijs voor avonturiers, watersporters, strandliefhebbers en rustzoekers. Op safari in de natuur, een adrenalinekick in de achtbanen van Walibi World, heerlijk uitrusten op het Erkemederstrand of fruit plukken bij de boeren zelf. Tijdens een vakantie Flevoland is alles mogelijk.

Soorten accommodaties in Flevoland 

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Flevoland. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Flevoland.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Flevoland aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Flevoland? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Flevoland.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Flevoland. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Flevoland.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Flevoland.

Bezienswaardigheden in Flevoland

Attractieparken
Flevoland is niet alleen in trek bij rustzoekers. Met Walibi Holland en de Bataviawerf en de wilde natuur is het ook interessant voor avonturiers. Walibi Holland is bekend om de hoogste achtbaan van de Benelux en de vele andere spannende achtbanen. Het park richt zich op families met kinderen van alle leeftijden. Voor de kleinsten zijn er onder andere draaimolens en oldtimers.

Aviodrome: Het Aviodrome is Nederlands grootste luchtvaart themapark. In het museum voor lucht- en ruimtevaart ontdek je meer dan 100 vliegtuigen, voel je het vliegspektakel in het filmtheater, probeer je jouw vliegtalent in de simulator en leef je je uit op alle leuke speelplekken.

Bataviawerf: Bij de Bataviawerf worden schepen uit de gouden eeuw gereconstrueerd. Zo ook het bekende schip de Batavia. In 1995 heeft Koningin Beatrix de gereconstrueerde Batavia gedoopt. Het schip dat oorspronkelijk in 1628 is gebouwd om een reis naar Indië te ondernemen. Op 4 juni 1629 is het schip voor de kust van West Australië vergaan. Het schip is dagelijks te bewonderen bij de Bataviawerf in Lelystad. Dichtbij de werf zit ook Bataviastad. Een gezellig outletwinkelcentrum vernoemd naar het schip. Leuk om te combineren tijdens je vakantie Flevoland.

Natuurgebieden in Flevoland

Geniet van weidse uitzichten, vaar over het zwarte meer naar het Vogeleiland met ruim 60 vogelsoorten of ontdek de echte wildlife van Flevoland. Ga op safari in De Oostvaardersplassen (bekend van de film De Nieuwe Wildernis) tussen polderbossen en graslanden en kom langs woeste moerasgebieden. Maak tijdens je vakantie in Flevoland kennis met bijzondere dieren zoals de Konikpaarden, Heckrunderen, Edelherten en Lepelaars. Ook zwijnen, bevers en de zeearend kunt je hier tegenkomen. Ontdek ook het Zuigerplasbos met de Zuigerplas als middelpunt waar heerlijk gefietst, gewandeld of gevist kan worden.

Moderne steden en authentieke dorpen in Flevoland

Lelystad: De groene hoofdstad van Flevoland. Een moderne stad met een bijzondere kustlijn, rust en ruimte, prachtige bossen en leuke winkelmogelijkheden, theater en bioscoop. De gezellige stad had in 1967 haar eerste inwoners en dit zijn er inmiddels ongeveer 76.000. De stad heeft een korte, maar daardoor wel een goed gedocumenteerde geschiedenis.

Almere: Almere, eerder ook wel bekend als Zuidweststad bestaat sinds 1976. De jonge stad heeft een interessante architectuur, indrukwekkende natuur en gezellige evenementen. Wie van winkelen houdt kan hier zeker goed terecht. De binnenstad heeft één van de grootste winkelcentra van Nederland. Kortom een heerlijke vakantie Flevoland.

Vissersdorp Urk: Urk lag vroeger al als eiland in de Zuiderzee en bestaat al meer dan 1000 jaar. In 1939 is het laatste gat van de dijk naar lemmer gesloten waardoor het geen eiland meer was. Het pittoreske dorp heeft veel karakteristieke pleintjes, monumentale huisjes in een wirwar van straatjes en bijzondere doorkijkjes. Ontdek de cultuurhistorie en geniet samen op de sfeervolle terrasjes.

Werelderfgoed Schokland: Midden in de Noordoostpolder ligt het mysterie Schokland. Een archeologisch monument vol verborgen schatten. Al in de prehistorie werd Schokland bewoond. In de gesteentetuin die er te vinden is vind je nog voetafdrukken en resten uit die tijd. Dit werelderfgoed was eeuwenlang een dichtbevolkt eiland. De schokkers hebben altijd een verwoede strijd geleverd tegen het water die uiteindelijk verloren is. Tegenwoordig kunnen toeristen tijdens hun vakantie de rijke historie van dit eiland ontdekken. Er zijn speciale routes en arrangementen.

Een bijzondere vakantie Flevoland boek je via ElkePlek! 

Alle vakanties in Flevoland