Logo
(038) 222 3525
Vakantie Friesland

Bekijk hier alle accommodaties in Friesland

Vakantie Friesland

Friesland, de provincie van de Elfstedentocht, de Friese meren, de Skûtsjes, fierljeppen, de bijzondere taal en eigen vlag. Wandelend, fietsend of varend ontdek je de veelzijdigheid van het gebied tijdens je vakantie Friesland

De provincie bestaat voor 15% uit water en is zeer geliefd bij watersportliefhebbers, maar het heeft veel meer te bieden dan de wateren. Bezoek de vele pittoreske dorpjes, geniet van prachtige natuurgebieden, ontdek de typisch Friese gewoonten, erfgoederen en folklore, de gezellige winkelsteden en breng ook een bezoek aan de bijzondere Waddeneilanden tijdens je vakantie Friesland.

Soorten accommodaties in Friesland 

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Friesland. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Friesland.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Friesland aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Friesland? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Friesland.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Friesland. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Friesland.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Friesland.

Bezienswaardigheden in Friesland

Friesland staat vooral bekend om de waterrecreatie. Stap aan boord van je eigen gehuurde sloep en geniet van rust en vrijheid of kies voor een unieke ervaring op een typisch Friese skûtsje. Een echte cultuurliefhebber? Maak tijdens je vakantie Friesland kennis met musea zoals het Fries museum in Leeuwarden en het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek.

Friesland beschikt ook over het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Het oudste planetarium ter wereld, te vinden in de toenmalige woonkamer van Eisinga waar hij tussen 1774 en 1781 een schaalmodel van het zonnestelsel heeft gebouwd. Hier kom je alles te weten over hemellichamen en planeten.

Natuurgebieden in Friesland

De Friese Meren bepalen de natuur in Friesland natuurlijk voor een groot deel, maar de Friese natuur kent veel meer gezichten. In het oosten zijn er de Friese Wouden, met uitgestrekte bossen, mooie zandverstuivingen en prachtige heidevelden. In het Noorden vind je het Waddengebied, waar je heerlijk over het strand kunt wandelen, zeehonden kunt spotten en natuurlijk kunt wadlopen. In Friesland zijn vier Nationale Parken te vinden met hun eigen zeldzame landschapskwaliteiten.  

Op de grens van Groningen en Friesland vind je het Lauwersmeergebied, een prachtig gebied van wateren, graslanden, bossen en zandplaten waar ruim 100 vogelsoorten broeden en jaarlijks meer dan 10.000 ganzen overwinteren.

Gezellige steden en dorpjes in Friesland

De vele mooie dorpjes die Friesland rijk is doen schilderachtig aan. Veelal zul je pittoreske havenplaatsjes tegenkomen als je varend, fietsend, toerend met de auto of zelfs lopend de omgeving tijdens je vakantie in Friesland aan het verkennen bent. Denk hierbij aan Dokkum, Franeker, Harlingen en de andere steden van de Elfstedentocht.

Tussen deze elf plaatsen is ook Leeuwarden te vinden. Bezoek deze stad zeker eens als je op vakantie bent in Friesland. In Leeuwarden vind je namelijk vele historische bouwwerken, leuke winkelstraatjes en gezellige barretjes en restaurants. Leeuwarden beschikt sinds 2011 zelfs officieel over dé leukste winkelstraat van Nederland en werd in 2015 ook nog eens betiteld als hoofdstad van de smaak.

De dorpjes en steden zijn daarnaast ook bekend vanwege de evenementen en feesten die er georganiseerd worden. Denk hierbij aan  evenementen zoals de Havendagen, braderieën, markten en uiteraard het bekendste evenement: Sneekweek. Dat is vakantie Friesland!

Waddeneilanden

Wanneer je op vakantie bent in Friesland kun je ook kiezen voor een uitstapje naar de Waddeneilanden. Stap op de veerboot en laat werkelijk alles achter je. Luister naar de geluiden van de meeuwen en zie in de verte de eilanden langzaam op je af komen.

Ieder eiland heeft een eigen uniek karakter met volop rust en ruimte. Ontdek Ameland bekend om haar natuurschoon, Texel als grootste Nederlandse Waddeneiland, Schiermonnikoog met het breedste strand van Europa, Vlieland met een zeer gevarieerde flora en fauna en Terschelling met de oudste vuurtoren van Nederland.

Een bijzondere vakantie Friesland boek je  via ElkePlek! 

Alle vakanties in Friesland