Logo
(038) 222 3525
Vakantie Gelderland

Bekijk hier alle accommodaties in Gelderland

Vakantie Gelderland

Gelderland, de grootste provincie van Nederland, is dé regio voor wandel- en fietsliefhebbers. Voor een leuke en gevarieerde vakantie Gelderland mag een bezoek aan het bekendste natuurgebied, Nationaal Park De Hoge Veluwe met zijn prachtige heuvelachtige zandvlaktes, dichte bossen en heidelandschappen, niet ontbreken. 

Op en rondom de Veluwe vind je mooi gelegen vakantieparken en campings en kan je terecht voor leuke dagactiviteiten met het gezin, zoals het bezoeken van de vele musea, dieren spotten in één van de dierentuinen zoals de Apenheul en Burgers Zoo of op avontuur gaan in een attractiepark zoals het Dolfinarium.

Soorten accommodaties in Gelderland

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Gelderland. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Gelderland.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Gelderland aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Gelderland? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Gelderland.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Gelderland. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Gelderland.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Gelderland.

 

Bezienswaardigheden in Gelderland

Attractieparken en dierentuinen: Het wordt nog lastig kiezen tijdens je vakantie; Gelderland beschikt namelijk over een aantal unieke attractieparken en dierentuinen. Zo kan je dolfijnen spotten in het Dolfinarium in Harderwijk,  je laten bespringen door aapjes in de Apenheul bij Apeldoorn en binnen één dag de woestijn in, onder een waterval doorlopen in het regenwoud én de oceaan bewonderen tijdens een bezoek aan Burgers Zoo in Arnhem.

Musea: Gelderland is voor een groot deel het strijdtoneel geweest van één van de belangrijkste slagen in de geschiedenis van de 2e wereldoorlog: Operatie Market Garden. Je vindt hierdoor een groot aantal bezienswaardigheden en interessante musea omtrent deze operatie. Zo kan je een bezoek brengen aan het vernieuwde Airborn museum in Oosterbeek, waar je het gevoel krijgt midden in een veldslag terecht te zijn gekomen. Daarnaast vind je in Groesbeek het Nationaal Bevrijdingsmuseum,  vlakbij de plek waar op 17 september 1944 meer dan duizenden parachutisten landden.

Van Gogh schilderijen: In Otterlo kan je een bezoek brengen aan het tweede huis van Vincent van Gogh: Het Kröller-Müller museum. Met bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen bezit het museum de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld.

Paleis het Loo: Voor de koningsgezinde bezoekers van Gelderland mag een bezoek aan Paleis het Loo niet ontbreken. Het voormalige koninklijk paleis aan de rand van Apeldoorn is tegenwoordig een nationaal museum en een bezoek waard tijdens je vakantie vanwege de 17e eeuwse tuinen, hedendaagse tentoonstellingen en uiteraard de Oranje-geschiedenis.

Steden in Gelderland

De twee bekendste steden van Gelderland zijn Arnhem en Nijmegen. Een bezoek aan één van deze twee steden is zeker de moeite waard tijdens een vakantie Gelderland.

Arnhem: De hoofdstad van Gelderland wordt ook wel de shopstad genoemd. Met leuke winkeltjes en gezellige terrasjes aan o.a. de Rijnkade kan je je prima een dag vermaken. Echter heeft Arnhem nog veel meer te bieden. Breng een bezoek aan de historische kelders, het mooi gelegen Sonsbeekpark, het Openluchtmuseum, geniet van het uitzicht vanaf de Eusebiuskerk of bezoek één van de grote evenementen die jaarlijks worden gehouden in het Gelredome.

Nijmegen: Nijmegen kent een lange geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Je vindt hierdoor nog restanten uit de Romeinse tijd, oude statige gebouwen en prachtige parken, zoals het Valkhof met de Barbarossaruïne.

Elk jaar wordt in Nijmegen de grootste wandelmars, de 4-daagse, gehouden, (3e week van juli) met deelnemers van over de hele wereld. De bijbehorende zomerfeesten zijn inmiddels net zo bekend en zeker een bezoekje waard. Nijmegen is een echte studentenstad, met name door de komst van Radboud Universiteit Nijmegen in 1923.

Een bijzondere vakantie Gelderland boek je via ElkePlek! 

Alle vakanties in Gelderland