Logo
(038) 222 3525
Vakantie Groningen

Bekijk hier alle accommodaties in Groningen

Vakantie Groningen

Er gaat niets boven Groningen, zoals de slogan zegt. Het is de variatie in natuurgebieden, historische gebouwen en veelzijdige landschappen, maar ook de bruisende hoofdstad; Groningen met haar eeuwenoude en juist ook fonkelnieuwe gebouwen in de meest vernieuwende architectuur maakt een vakantie Groningen extra aantrekkelijk.

De zes verschillende regio’s, die de provincie bezit, hebben ieder hun eigen karakter. Je vindt er kerken uit de middeleeuwen, overgebleven borgen, het enige plattelandsklooster van Europa dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en vele polders, vaartjes en diepen. Je vind alles voor een dagje uit of een complete vakantie in Groningen!

Soorten accommodaties in Groningen

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Groningen. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Groningen.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Groningen  aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Groningen? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Groningen.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Groningen. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Groningen.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Groningen.

Bezienswaardigheden in Groningen

In Groningen is van alles te zien en te doen. Naast shoppen en uitgaan in de hoofdstad kun je op ontdekkingstocht gaan langs de vele cultuurparels. Wanneer je op vakantie in Groningen bent moet je ook in de Martinikerk achter de Martinitoren zijn geweest. In de kerk staat een wereldberoemd orgel en je vindt er prachtig schilderingen. Kom daarnaast alles te weten over kunst in het Groninger Museum of ga met de kinderen naar het Nederlands Stripmuseum.

Natuurgebieden in Groningen

De natuur is er ook prachtig met veel vogelrijke gebieden. Groningen heeft een van de oudste cultuurlandschappen van Europa en grenst aan werelderfgoed de Wadden. De natuurliefhebber raakt tijdens zijn vakantie niet uitgekeken. Er is ruim 7500 hectare aan natuurgebied. Het nationaal park Lauwersmeer is bijvoorbeeld zeker een bezoek waard. Het biedt volop rust en ruimte in een prachtig landschap met veel bijzondere dieren. Het is te ontdekken per voet, fiets, boot of kano tijdens je vakantie Groningen.

Laat je ook verrassen door het afwisselende landschap rondom de Dollard en de moerassen van Bourtange. Liefhebbers van wandelen kunnen ook een Wadlooptocht maken. De tocht begint bij kasteel Menkemaborg in Uithuizen.

Bruisende steden en charmante dorpjes in Groningen

GroningenDeze historische en tegelijkertijd bruisende stad heeft veel verborgen plekjes en bijzonderheden en kent een roerige geschiedenis. Het biedt voor ieder wat wils, van vele musea tot een groot winkelaanbod en van historische gebouwen tot de vele cafeetjes, barretjes, terrasjes en restaurants, zoals bij een echte studentenstad mag verwachten.

Groningen is ooit verkozen tot beste binnenstad en is ook eens betiteld als beste fietsstad. Een prima optie dus om de stad per fiets te ontdekken tijdens je vakantie Groningen. Wil je even lekker uitrusten tijdens je verkenning door Groningen strijk dan neer op het gras van het Noorderplantsoen. Een bijzonder park in de stad waar natuur en historie samenkomen.

Bourgondiërs kunnen ook goed in Groningen vertoeven. Wie op zoek is naar een restaurant zal moeite hebben met kiezen. Het aanbod is erg groot. Wil je niet uitgebreid uit eten, maar gewoon even een lekkere snack proef dan de typisch Groningse eierbal. Begin jaren ’50 de vorige eeuw werden ze voor het eerst geïntroduceerd. De studenten zijn er gek op.

Bourtange: Vestingdorp Bourtange dat grenst aan Duitsland ligt in de regio Westerwolde met één van de meest bijzondere landschappen van Groningen. Bij een bezoek waan je je eeuwen terug in de tijd rond 1742. Het unieke verdedigingswerk is in de jaren 60 van de vorige eeuw gereconstrueerd. Er is een informatiecentrum waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van Bourtange. Een bezoek aan Bourtange is een bijzondere authentieke ervaring.

Appingedam: De plek waar Appingedam ligt is al meer dan 1000 jaar bewoond. Samen met Groningen is Appingedam één van de twee Middeleeuwse steden van de provincie. Door de gunstige ligging aan de Delf was het een belangrijke handelsstad. Appingedam heeft de uit de 13e eeuw daterende Nicolaikerk, de befaamde hangende keukens boven het Damsterdiep, veel watersportfaciliteiten en leuke stadsfeesten die het aantrekkelijk maken een bezoek te brengen. Rondom de stad is ook van alles te beleven. Er staat een oude borg op 3 kilometer afstand en de wierdendorpjes eromheen zijn ook parels om te bewonderen. Op de damsterdiep die door de omgeving stroomt kun je per boot of kano op ontdekkingstocht.

Een bijzondere vakantie Groningen boek je via ElkePlek! 

Alle vakanties in Groningen