Logo
(038) 222 3525
Vakantie Noord-Holland
Selecteer uw type
Kies uw bestemming
Aankomstdatum
Vertrekdatum
 

Bekijk hier alle accommodaties in Noord-Holland

Vakantie Noord-Holland

Met grote trekpleisters als Texel, Amsterdam, Volendam en bekende badplaatsen is Noord-Holland een favoriete vakantiebestemming voor Nederlandse en buitenlandse toeristen. Met een groot aanbod aan campings en vakantieparken aan zee en in de buurt van grote steden, heb je volop mogelijkheden die aansluiten bij je wensen als vakantieganger voor een vakantie Noord-Holland

In de zomer is Noord-Holland dé bestemming voor een strandvakantie met zijn lange kuststrook, goed verzorgde stranden, luxe en gezellige strandtenten en mooi gelegen campings en vakantieparken aan zee. De natuur in dit gebied, met bijvoorbeeld Nationaal Park Zuid Kennemerland, is uniek in zijn soort met zijn zandduinen, kuststrook en diersoorten zoals herten, vossen, Shetland pony’s en vele verschillende vlindersoorten. Ook in de winter kan je hier prachtige wandelingen of fietstochten maken.  Wie kiest voor een vakantie Noord-Holland zal hoogstwaarschijnlijk tijd te kort komen.

Soorten accommodaties in Noord-Holland

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Noord-Holland. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Noord-Holland.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Noord-Holland aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Noord-Holland? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Noord-Holland.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Noord-Holland. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Noord-Holland.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Noord-Holland.

Bezienswaardigheden in Noord-Holland

Wie heeft ‘m niet op de kast staan, de groepsfoto in Volendamse klederdracht? Volendam is wellicht erg toeristisch, iedere inwoner van Nederland moet toch minimaal één keer in zijn leven een bezoekje hebben gebracht aan dit karakteristieke dorpje, al is het maar voor de bekende groepsfoto.

Voor de natuurliefhebber is een vakantie naar Texel een unieke beleving, waar je prachtige wandel- en fietstochten kunt maken langs de brede stranden en hoge zandduinen. De boottocht ernaartoe brengt je gelijk in een vakantiestemming!

Amsterdam: Amsterdam trekt mensen van over de hele wereld aan en dat is niet alleen vanwege het coffeeshop beleid en het nachtleven. Want naast authentieke gebouwen, de wereldberoemde grachten en een breed scala van musea, zoals het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum, biedt de hoofdstad ook volop ruimte voor ontwikkelingen en vernieuwingen. Wat dacht je van de NDSM werf, één van de grootste broedplaatsen van Europa met heel veel kunst, festivals, unieke pop-up restaurants en zelfs een havenkraan waarin je kan slapen en bungee-jumpen!

Voor een adembenemend uitzicht is REM-Eiland aan te raden, een booreiland, omgebouwd tot restaurant,  vanwaar je een prachtige zonsondergang kan bewonderen en kan genieten van de vergezichten over Amsterdam en ’t IJ.

Mocht je in de mogelijkheid zijn om je vakantie in Noord-Holland te combineren met Koningsdag (april) of  Amsterdam Gay Pride (juli), zeker doen. De bonte verzameling van boten, straatartiesten, muziek en feestjes zijn absoluut de moeite waard om een keer mee te maken.

Zaanse Schans: Een van de mooiste, authentieke, stukjes van Nederland is De Zaanse Schans, een eeuwenoude houten woon-werkbuurt. Je vindt hier een groot aantal molens, ambachten en musea. Ontdek het vakwerk van de klompenmaker, bekijk het aloude destilleerambacht bij het maken van likeur, wandel tussen de krakende molens of breng een bezoek aan een klein kruidenierswinkeltje; Museumwinkel Albert Heijn, waaruit de supermarktketen Albert Heijn is voortgekomen.

Attractieparken & dierentuinen in Noord-Holland

Amsterdam: Amsterdam is eigenlijk al één groot attractiepark en museum met activiteiten als de Heineken Experience, Madame Tussauds,  EYE filminstituut, Tropenmuseum, Scheepvaartmuseum (leuk voor met kids), rondvaarttochten door de grachten en de stadsdierentuin Artis.

Den Helder & Texel: Voor wie richting Texel gaat mag zeker niet het Marinemuseum overslaan in Den Helder. Je hebt hier de mogelijkheid om in een echte (inmens grote) onderzeeboot rond te lopen! Absoluut de moeite waard. Vlakbij Den Helder is Fort Kijkduin te vinden,  hier kan je een eeuwenoud fort ontdekken of het leven onder water bewonderen met een tocht door het Noordzeeaquarium.

Eenmaal aangekomen op Texel kan je tijdens je vakantie Noord-Holland een bezoek brengen aan Ecomare, een zeehondenopvang waar de verzorger tijdens het voeren vertelt over de eigenaardigheden van deze dieren. Momenteel zijn er ook Bruinvissen te vinden! 

Muiden: Voor wie terug in de tijd wil van de Gouden eeuw, kan terecht bij het prachtige middeleeuwse kasteel Muiderslot in Muiden.

Een bijzondere vakantie Noord-Holland boek je via ElkePlek!

Alle vakanties in Noord-Holland