Logo
(038) 222 3525
Vakantie op de Veluwe

Bekijk hier alle vakanties Op de Veluwe

Vakantie Veluwe

Wie Veluwe zegt denkt vooral aan edelherten, wilde zwijnen en bossen, maar er is meer! Dit gebied behoort tot de mooiste en grootste natuurgebieden van Nederland. Liefhebbers van natuur, rust, ruimte en avontuur zullen hier tijdens hun vakantie op de Veluwe geen genoeg van krijgen. Het landschap is bijzonder afwisselend. Je vindt er heidevlakten, bossen, heuvels, vennen en zandverstuivingen. Grote delen van het Veluwse landschap bestaan uit stuwwallen, ontstaan na de Saale-ijstijd. De Veluwe kent verschillende nationale parken waarvan Nationaal park de Hoge Veluwe de grootste van Nederland is en Veluwezoom de oudste. Nationaal Park De Hoge Veluwe is zeker een bezoek waard met haar bijzondere flora en fauna. Edelherten, reeën, moeflons, wilde zwijnen, rode lijstsoorten; met een beetje geluk kom je ze allemaal tegen.

Bezienswaardigheden rondom de Veluwe

De Veluwe is niet alleen maar natuur. Er zijn ook allerlei leuke attracties en bezienswaardigheden voor jong en oud te bezoeken tijdens je vakantie. De Veluwe is een goed startpunt om het bekende Kröller-Möller museum te bezoeken met de grootste private collecties van Gogh, kunst, natuur en architectuur. Kinderen bezoeken Europa’s grootste zeezoogdierenpark; het Dolfinarium en de Apenheul waar 30 apensoorten los rondlopen in het bos. Wil je zelf graag de aap uithangen kies dan voor een dagje in het klimbos op de Veluwe. Even relaxen na alle inspanning? Breng dan een bezoek aan wellnesspark de Veluwse Bron.

Eeuwenoude steden en dorpjes

De grootste stad op de Veluwe is Apeldoorn. Een bijzondere stad, anders dan anders met veel natuur. Voor jong en oud is hier van alles te beleven. Het is de stad van Nationaal Museum Paleis Het Loo; het voormalige koninklijk paleis, en de Apenheul; het enige dierenpark in de wereld waar 30 apensoorten los in het bos leven. Als je op vakantie bent met de kids mag een bezoek aan Julianatoren niet ontbreken; een leuk attractiepark voor de hele familie.

Op de Veluwe vind je ook Harderwijk met nog een oud stadscentrum waaraan je kunt zien dat het vroeger een Hanzestad was. Vanaf hier kun je ook een bezoek brengen aan het dolfinarium.
Eén van de oudste steden van Nederland is ook rondom de Veluwe te vinden; Elburg. De stad heeft maar liefst 250 monumenten. Om een goede indruk van het gebied te krijgen kun je een combinatie maken van wandelen en fietsen in de natuurgebieden en bezoeken aan de leukste dropjes en steden.

Een bijzondere vakantie op de Veluwe boek je via ElkePlek!