Logo
(038) 222 3525
Vakantie Overijssel

Bekijk hier alle accommodaties in Overijsel

Vakantie Overijssel

De provincie Overijssel staat garant voor veel mooie natuur, water en sfeervolle dorpen en steden. Sommige steden en dorpjes hebben nog veel historische panden in de binnenstad staan. In de natuur van  zijn veel bijzondere buitenplaatsen te vinden met een vakantie Overijssel. Zo heb je het Huis Singraven bij Denekamp, Kasteel Twickel in Delden waar prachtig gewandeld kan worden en het 17e eeuwse Huis te Breckelenkamp.

De fietsroutes in de streek zijn uitmuntend te noemen. De provincie is dan ook betiteld als de fiets- en wandelprovincie van Nederland. Dorpen, kastelen, monumentale boerderijen en open natuurvlaktes worden daarbij goed afgewisseld en hier en daar is er een gelegenheid voor een heerlijk hapje en een drankje. Probeer bij de koffie onderweg ook eens de typisch Overijsselse lekkernijen zoals de Deventer koek of de Zwolse blauwvingers.

De provincie staat ook bekend om de hoge kwaliteit van zijn campings. De kampeerliefhebber heeft maar liefst de keuze uit 11 “Best Campings” tijdens zijn vakantie Overijssel.

Soorten accommodaties in Overijssel

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Overijssel. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Overijssel.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Overijssel aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Overijssel? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Overijssel.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Overijssel. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Overijssel.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Overijssel.

Bezienswaardigheden in Overijssel

Fietsers en wandelaars genieten volop in Overijssel tijdens hun vakantie. Het gebied heeft veel indrukwekkende natuurgebieden zoals de Sallandse Heuvelrug waar de zeldzame korhoender nog leeft.

Vergeet vooral je bezoek niet aan Giethoorn, dat ook wel het Venetië van Nederland wordt genoemd en Nationaal Park Weerribben,-Wieden waar je fietsend, varend of wandelend door een oase van rust komt en misschien wel de otter of de zwarte stern treft.

Liefhebbers van wat meer actie en avontuur tijdens hun vakantie Overijssel kunnen een bezoek brengen aan Avonturenpark Hellendoorn of Attractiepark Slagharen. Het hele jaar door zijn er in Overijssel ook verschillende topevenementen zoals Deventer op Stelten en Military Boekelo. Maak ook kennis met de cultuurparels van Overijssel zoals Rijksmuseum Twente en Museum De Fundatie in Zwolle.

Steden in Overijssel

Zwolle: De hoofdstad van Overijssel heeft veel bijzondere historische plekjes zoals de Sassenpoort, Wijndragerstoren en de Peperbus. De stad van de blauwvingers, wat vroeger is ontstaan als bijnaam voor de zwollenaren, heeft alles voor een weekendje weg of vakantie. De stad met de gracht als een stervorm eromheen biedt restaurants van topniveau, heerlijke terrassen en een rijk cultureel aanbod.

Deventer: In de koekstad, zoals de oude bisschopsstad Deventer ook wel genoemd wordt vanwege de bekende Deventer koek, is het oudste stenen woonhuis van Nederland te vinden. De gebruikte bouwsteen voor deze woning uit 1130 kwam van het laaggebergte de Eifel. Er is in Deventer heel veel bewaard gebleven van de historie. Er zijn maar weinig steden in Nederland die zoveel monumenten kunnen tonen. De stad heeft daarnaast veel unieke winkeltjes en galerieën in bijzondere straatjes. Speciaal uitgezette routes leiden je hierlangs. De stad is ook bekend van grote festivals en evenementen zoals Deventer op Stelten en de grootste boekenmarkt van Europa.

Enschede: De stad in de regio Twente die uitgroeide tot belangrijkste stad voor textielproductie in Nederland. Enschede heeft een gezellig winkelcentrum en er is een gezellig horecaplein op de oude markt. Cultuurliefhebbers kunnen naar het Roombeek Cultuurpark. Bezoekers kunnen hier wandelen van instelling naar instelling om te genieten van middeleeuwse kunst tot de meest vernieuwende kunstuitingen. Je vindt er onder andere het rijksmuseum Twente.

Een bijzondere vakantie Overijssel boek je via ElkePlek!

Alle vakanties in Overijssel