Logo
(038) 222 3525
Vakantie Utrecht

Bekijk hier alle accommodaties in Utrecht

Vakantie Utrecht

Utrecht; het kloppende hart van Nederland. In Utrecht begon het allemaal bij het Domplein waar de 600 jaar oude Domtoren te vinden is. Een provincie met een rijke historie, gastvrije restaurants, een agenda vol cultuur en prachtige bossen en natuurgebieden zoals de Utrechtse Heuvelrug.

De Utrechtse Heuvelrug bestaat uit heidevelden, stuifzanden, bossen en ruige paden. Ontdek ook de indrukwekkende waterrijke gebieden als de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen. Verblijf midden in de natuur op een van de mooi gelegen campings en vakantieparken in- en rondom deze natuurgebieden.

Een vakantie Utrecht, het hart van Nederland, biedt een unieke vakantiebeleving voor de natuur- en cultuurliefhebber.

Soorten accommodaties in Utrecht

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Utrecht. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Utrecht.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Utrecht aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Utrecht? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Utrecht.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Utrecht. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Utrecht.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Utrecht.

Bezienswaardigheden in Utrecht

De 600 jaar oude Domtoren is het symbool van Utrecht. In de Gotische kerk is de beeldenstorm nog tastbaar. Wie wil genieten van een adembenemend uitzicht kan op 70 en 75 meter vanaf de torentransen over de provincie uitkijken.

In de provincie Utrecht kunnen cultuursnuivers nog veel verder hun hart ophalen. Kies voor een rondvaart over de waterlijn van Amersfoort, gekozen als leukste ANWB uitje 2014, of een rondvaart door de historische grachten van Utrecht, genomineerd voor UNESCO werelderfgoed.

Breng tijdens je vakantie Utrecht ook een bezoek aan Kasteel De Haar; het grootste kasteel van Nederland. Maak kennis met 150 verschillende diersoorten in Dierenpark Amersfoort of ontdek het verhaal achter 175 jaar spoorwegen in het Spoorwegmuseum.

Steden in Utrecht

De Provincie is al jarenlang één van de belangrijkste van ons land. Heel vroeger floreerde hier al de handel en nijverheid. Het is een rijke provincie en dat is ook goed terug te zien in de dorpjes en steden.

Utrecht: Utrecht, ook wel de Domstad, heeft veel te bieden. De gezellige en sfeervolle binnenstad heeft vele leuke pleintjes en grachten, waar het heerlijk vertoeven is in één van de vele barretjes, restaurantjes en op de terrasjes. Utrecht heeft bovendien een ruim winkelaanbod, prachtige historische gebouwen, musea en natuurlijk de bekende Domtoren.

Amersfoort: Ontdek achter de historische stadsmuur de schatten van Amersfoort. In de Middeleeuwse stad uit de 13e eeuw proef je de rijke historie wanneer je langs de grachten, vele bijzondere monumenten en gebouwen loopt. Maak kennis met de leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Bezoek de dierentuin, kies voor ontspanning met wellness of bezoek de vele musea. Het natuurgebied rondom de stad geeft het een unieke ligging.

Oudewater: Maak tijdens je vakantie Utrecht ook kennis met het stadje Oudewater. In het begin van de 12e eeuw is het oude stadje ontstaan en deze ligt in het groene hart van Utrecht aan het water. Het historische centrum heeft veel interessante monumenten. Zo is er nog de 16e eeuwse Waag te vinden die vroeger heeft gediend als heksenwaag en het bijzondere stadhuis in de typische renaissance stijl van die tijd. Er staat in dit stadje ook een beeld van tv held Swiebertje. Dit omdat hier in de straten scenes opgenomen zijn voor de serie.

Een bijzondere vakantie Utrecht boek je via ElkePlek!

Alle vakanties in Utrecht