Logo
(038) 222 3525

Vakantie Vechtdal

In het Overijsselse Vechtdal heb je ‘Alle Tijd’. Alle tijd voor buiten zijn, alle tijd voor buiten spelen en alle tijd om helemaal tot rust te komen. De naam is te danken aan rivier De Vecht die zich een baan kronkelt door het Vechtdal langs pittoreske dorpjes en mooie natuurgebieden. Tot het Vechtdal behoren de toeristische gemeenten Ommen, Dalfsen - in 2013 benoemd tot het Groenste dorp -, Gemeente Hardenberg met Klepperstad Hardenberg en Staphorst - bekend van onder andere de bijzondere klederdracht.
Maak tijdens je vakantie in het Vechtdal kennis met de bijzondere streekcultuur. De boeren zijn creatief en bieden heerlijke streekproducten en leuke activiteiten.

Wie op zoek is naar avontuur tijdens zijn vakantie zit in het Vechtdal goed. Van spannende attractieparken tot bijzondere kanotochten en ontdekkingstochten in het bos. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen met de vele cultuurparels; onder andere beeldentuinen, (streek)musea en authentieke landgoederen.
Overnachtingsmogelijkheden zijn er genoeg. Opvallend zijn het aantal kwaliteit campings. Van de 32 Best Campings in Nederland vind je er vier in het Vechtdal.

Natuur in het Vechtdal

Wanneer je het Vechtdal binnenkomt wil je gelijk je wandelschoenen aan of op de fiets stappen tijdens je vakantie. Vechtdal Overijssel biedt honderden kilometers aan prachtige routes. Routes langs de unieke natuurgebieden, stuwwallandschappen, kastelen en havezaten, vennetjes, heidelandschappen op de Lemelerberg en rivier de Vecht.
Ontdek ook natuurgebied het Reestdal op de grens van Overijssel en Drenthe. Een mysterieus stukje schitterende natuur aan rivier de Reest. De natuurgebieden rondom de Reest zijn uniek met veel bijzondere dieren en plantensoorten.

Bezienswaardigheden

In het Vechtdal vind je bijzondere activiteiten die je nergens anders ziet. Zo kun je tijdens een bezoek onder andere:
• op Koesafari bij de Vechtdalhoeve
• aardbeien proeven bij aardbeienboerderij RozemArrie
• Galerie Aly Schutte op de Archemerberg bezoeken
• spelen in het speelbos op de Lemelerberg
• een rondleiding laten verzorgen bij kaasboerderij Heileuver (Koeien, Kaas, Kunst)

Dorpen en steden

Breng tijdens de vakantie een bezoek aan het toeristisch stadje Ommen dat aan rivier de Vecht gelegen is.
Bezoek één van de vele festivals in Hardenberg zoals het 3-daagse Ballonnenfestival of kies voor een middag lekker shoppen in de stad. Geniet van de natuur en ontdek mooie historische panden in de gemeente Dalfsen. Ervaar de ongedwongen sfeer. Bezoek in de zomer de Blauwe Bogen Dagen in het dorp, genoemd naar de Blauwe Bogenbrug die toegang geeft tot het dorp. In Staphorst maak je kennis met eeuwenoude tradities en klederdracht die nooit verloren zijn gegaan.

Een bijzondere vakantie naar het Vechtdal in Overijssel boek je via ElkePlek.nl!