Logo
(038) 222 3525
Vakantie Waddeneilanden

Bekijk hier alle accommodaties aan de Waddenzee

Vakantie Waddeneilanden

Door de invloeden van het bijzondere natuurverschijnsel eb en vloed op de wadplaten in de Waddenzee zijn in Nederland vijf Waddeneilanden ontstaan. Ieder met een eigen sfeer en karakter. Stap vanuit Friesland of Nood-Holland op de veerboot en laat alles achter je. Geniet volop van rust, natuur, strand, duinen en proef de cultuur tijdens je vakantie.
De Waddeneilanden zijn voortdurend in beweging. Ze verplaatsen zich langzaam van west naar oost. Aan de ene kant verdwijnt steeds een stukje in zee en aan de andere kant komt er juist weer land bij.

De Waddenzee

De Waddenzee is een bijzonder natuurfenomeen. Sinds 2009 behoort deze zee tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op deze lijst vind je onder andere ook wereldberoemde natuurgebieden zoals de Great Barrier Reef in Australië en de Kilimanjaro in Tanzania.
Elk etmaal is er twee keer eb en twee keer vloed. Wil je een unieke ervaring met een vakantie op De Waddeneilanden dan kun je bij eb en vloed samen met een gids gaan wadlopen. Je treft dan slikvelden, zandbakken, diepe geulen waarin je soms tot aan de knieën wegzakt en bijzondere waterdiertjes. Als je geluk hebt kom je ook nog zeehonden tegen op de zandbanken.

De waddeneilanden bestaan uit vijf unieke eilanden met ieder hun eigen karakter.

Texel

Ontdek Texel met haar 30 kilometer lange zandstrand. Dit grootste Nederlandse en het meest gevarieerde waddeneiland hoort als enige bij Noord-Holland en is bereikbaar binnen 20 minuten vanaf het vaste land. Geniet van gezelligheid op de terrassen, de mooie natuurgebieden en breng ook een bezoek aan de vuurtoren tijdens je vakantie op Texel.

Vlieland

Dit eiland heeft de grootste afstand tot het vaste land. Er heerst hier volop rust en natuur. Het vooral met bos bedekte Vlieland heeft leuke bezienswaardigheden zoals de Vuurboetsduin van 40 meter hoog met daarop de rode vuurtoren en museum Tromp’s Huys met een tentoonstelling over de historie en het maritieme verleden. Wie een uniek avontuur wil beleven kan ook een safari over de zandvlaktes doen in een omgebouwde legertruck of op zeehondenexcursie gaan.

Terschelling

De oudste vuurtoren van Nederland vind je op Terschelling. Naast de vuurtoren zijn ook de galerieën en expositieruimtes zeker een bezoekje waard. Liefhebbers van gezelligheid en entertainment vervelen zich hier geen moment. Ieder jaar vindt hier het Oerol festival plaats. Een evenement met zang, dans en cabaret waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Het eiland heeft een grote verscheidenheid aan restaurants.
Net als op Vlieland, zijn cranberries op Terschelling de culinaire specialiteit.

Ameland

‘Het waddendiamant’, zo wordt Ameland ook wel genoemd met haar natuurlijke pracht en rust. Het eiland heeft een rijke geschiedenis van walvisvaart en koopvaarderij. Bezoek je Ameland tijdens je vakantie naar de Waddeneilanden kies dan voor een leuke tractorrit over het strand, zeehonden spotten, het beklimmen van de 24 meter hoge duin, het bezoeken van de commandeurshuizen, of vissen op Markreel. Geniet ook van lange wandel- en fietstochten en strijk neer op één van de gezellige terrassen.

Schiermonnikoog

Het kleinste bewoonde waddeneiland met het breedste strand van Europa. Het eiland is benoemd tot Nationaal Park met haar gevarieerde landschap van duinen, wadden, polders en bossen.

Een bijzondere vakantie naar één van de Waddeneilanden boek je via ElkePlek!