Logo
(038) 222 3525
Vakantie Zeeland

Bekijk hier alle accommodaties in Zeeland

Vakantie Zeeland

Met een vakantie Zeeland kan je genieten op één van de vele (familie)campings en mooi gelegen bungalowparken, ook kan je hier unieke strandslaaphuisjes huren, waarbij je geniet van een vakantie op het strand!

Met meer dan 650 km aan strand is de Zeeuwse kust dé strandbestemming van Nederland. Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling, zonnen op het strand,  een duik in de zee, kitesurfen of fietsen langs de vele routes, in de provincie Zeeland vind je genoeg mogelijkheden voor een bijzondere (strand)vakantie of ontspannen weekendje weg.  

Ontdek het rijke Zeeuwse verleden, met zijn strijd tegen het water, met de vele interessante musea en bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Deltawerken. Zeeland staat in het teken van water en dat zie je ook terug met spannende attractieparken zoals Het Arsenaal en Deltapark Neeltje Jans.

De vis- en mosselliefhebber kan tijdens zijn vakantie in Zeeland ook zijn hart ophalen, de mosselen uit de Oosterschelde staan wereldwijd bekend als de lekkerste mosselen.

Concert at Sea
Met “Dansen aan de zee”, bracht de Zeeuwse band Bløf een ode aan het unieke Zeeuwse landschap.  Hun concert in 2003 op de Brouwersdam heeft uiteindelijk geresulteerd in het zeer succesvolle Concert at Sea dat jaarlijks wordt gehouden in juli. Reserveer je camping of vakantiehuisje op tijd rond deze periode, de accommodaties zijn ruim vooraf volgeboekt.

Soorten accommodaties in Zeeland

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Zeeland. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Zeeland.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Zeeland aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Zeeland? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Zeeland.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Zeeland. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Zeeland.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Zeeland.

Bezienswaardigheden in Zeeland

Deltawerken: De Deltawerken worden gezien als één van de zeven moderne wereldwonderen, en zorgen voor bescherming tegen hoogwater van de zee. Na oplevering van de Oosterscheldekering werd het project compleet verklaard. Een ritje langs dit gedeelte van de Deltawerken tijdens je vakantie Zeeland is meer dan de moeite waard.

Watersnoodmuseum: De aanzet tot de Deltawerken is de watersnoodramp van 1953. Om een beeld te krijgen van wat zich heeft afgespeeld rondom deze ramp kan je terecht in het Watersnoodmuseum, gevestigd in 4 caissons, die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijk bij Ouwerkerk.

Attractieparken en dierentuinen

Piratenmuseum Het Arsenaal: Het Arsenaal in Vlissingen is het grootste piratenpark van Nederland. Met een zeeroversnest op 65 meter hoogte speur je als echte piraat de kuststrook af. Je leert hoe het leven was in de tijd van de piraten met avonturen zoals het afvuren van een kanon. Daarnaast ervaar je wat zeebenen zijn en beland je in een spannende zeeslag in de scheepsimulator.

Deltapark Neeltje Jans: Op Neeltje Jans, het voormalige werkeiland van de Deltawerken, is het Deltapark Neeltje Jans gevestigd. Je vindt in dit thematische pretpark tal van attracties zoals een aquarium, waterpark met glijbanen, orkaanmachine en kan je er een zeehondenshow bijwonen.

Berkenhof’s Tropical Zoo: “Een super spannend uitje voor het hele gezin” is de slogan van Berkenhof’s Tropical Zoo in Kwadendamme. Met een fossielenmijn waar je mammoeten en sabeltandtijgers kan ontdekken, oog in oog kan komen met dinosaurussen en een jungle met klimattracties is het in ieder geval  een geweldige ervaring voor jonge kids.

Steden in Zeeland

Renesse: De eerste vakantie in Zeeland zonder ouders? Met jongerencampings, mooie stranden, uitgaansgelegenheden en toeristische winkels is Renesse o.a. een favoriete vakantiebestemming van de jeugd. Niet alleen de jeugd weet de weg naar Renesse te vinden, jaarlijks trekt het dorp veel toeristen en behoort het gebied tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Nederland.

Middelburg: De liefhebber van historische gebouwen kan in Middelburg heel wat moois bewonderen. De stad, rond de 9e eeuw ontstaan, huisvest vele architectonische monumenten zoals de Abdij van Middelburg met een toren van bijna 91 meter hoog, het prachtige Stadhuis van Middelburg, en kent meer dan 1150 rijksmonumenten! Het Zeeuws museum, met méér dan 30.000 kunstschatten die herinneren aan het verleden van Zeeland, mag zeker niet worden overgeslagen tijdens een vakantie Zeeland.

Vlissingen: De stad aan zee ligt aan de oevers van de Westerschelde en is bekend vanwege zijn maritieme verleden. De boulevard, waar o.a. het standbeeld van de bekende Michiel de Ruijter is te bewonderen,  biedt de nodige ontspanning met gezellige terrassen, restaurants en hotels.

Het MuZEEum is een echte aanrader, hier leer je de maritieme geschiedenis van Zeeland beter kennen. Uniek aan het museum is de uitkijktoren vanwaar je kan genieten van een prachtig uitzicht op zee. Voor piraten en zeedieren kan je terecht in Het Arsenaal, ideaal voor een dagje uit met de kids!

Een bijzondere vakantie Zeeland boek je via ElkePlek!

Alle vakanties in Zeeland