Logo
(038) 222 3525
Vakantie Zuid-Holland

Bekijk hier alle accommodaties in Zuid-Holland

Vakantie Zuid-Holland

De liefhebber van architectuur, strand en natuur zit goed in de provincie Zuid-Holland. Van een stijlvolle badplaats als Noordwijk, ook wel de bloemenbadplaats van Europa genoemd, of Katwijk en Scheveningen, tot aan toeristische trekpleisters als De Keukenhof, De Biesbosch en de hypermoderne stad Rotterdam met  architectonische hoogstandjes als de Erasmusbrug, Markthal en het Centraal Station. Een vakantie Zuid-Holland biedt een divers aanbod voor ontspanning aan de kust of een culturele stedenstrip in eigen land.

Kies bij een vakantie Zuid-Holland voor een verblijf op één van de mooi gelegen vakantieparken of campings aan de kust of maak gebruik van de vele (boutique) hotels, hostels en bed and breakfast locaties die te vinden zijn in de grote steden als Den Haag of Rotterdam.

De provincie is typisch “Hollands”  met karakteristieke vuurtorens, authentieke molens, de prachtige bollenstreek en de grootste haven van Europa.

De traditionele kaasmarkt is ook in Zuid-Holland te vinden. Gouda heeft Nederland op de kaart gezet met zijn Goudse kaas. De kaasmarkt, die hier in de zomer elke donderdag is te vinden, trekt jaarlijks duizenden mensen naar deze prachtige historische stad.

Soorten accommodaties in Zuid-Holland

ElkePlek biedt meerdere soorten accommodaties aan in Zuid-Holland. Er is een ruim aanbod aan vakantiehuizen in Zuid-Holland.
Ook bieden wij veel bungalows aan op ElkePlek. Indien u er met een grotere groep op uit wilt kan dit ook. Wij bieden namelijk erg veel groepsaccommodaties in Zuid-Holland aan. Heeft u een camper en wilt u deze kwijt in Zuid-Holland? dan zijn er ook camperplaatsen die wij aanbieden zodat u uw camper kunt stallen in Zuid-Holland.
Bent u meer van het gezellig kamperen? dan zijn er ook genoeg campings in Zuid-Holland. Er bestaat ook nog een vorm van kamperen met extra luxe. Dit soort accommodaties noemen we een glamping. Wilt u nou alleen één nachtje verblijven, dan kan dit in de door ons aangeboden hotels/B&B's in Zuid-Holland.

Indien u met iemand op vakantie wilt die een lichamelijke beperking heeft, is dit geen probleem. Wij hebben nog een website die alleen maar accommodaties verhuurd voor minder-validen. ElkeBeperking.nl geeft u een aangename vakantie in een aangepaste vakantiewoning in Zuid-Holland.

Bezienswaardigheden Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud. Ontdek de historische gebouwen van regeringsstad Den Haag, ervaar de Hollandse natuur met een bezoek aan de bollenstreek of beleef een dag vol avontuur met het gezin in Attractiepark Drievliet of het waterparadijs Duinrell.

Panorama Mesdag: Qua cultuur en kunst mag Panorama Mesdag in Den Haag absoluut niet worden overgeslagen. Dit prachtige cilindervormig schilderij van 14 meter hoog en een omtrek van 120 meter geeft je de ervaring midden in het strandlandschap te staan.

Nationaal Park De Biesbosch: Een gedeelte van Nationaal Park De Biesbosch is ook te vinden in Zuid-Holland. Dit prachtige en avontuurlijke natuurgebied vraagt erom om ontdekt te worden vanaf het water. Je vindt er glashelder water, waterbekkens, wilgenbossen, watervogels en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.  Een perfecte plek om te kanoën, vissen of een rondvaartocht te maken langs de kreekjes en groene oevers.

Attractieparken & dierentuinen in Zuid-Holland

Duinrell: Voor een spetterende vakantie in Zuid-Holland neem je de kids mee naar Duinrell, gelegen bij Wassenaar. Stap in één van de snelle achtbanen, ontdek het grootse overdekte glijbanenparadijs van het Tikibad of kies voor een volledige vakantie op het park in een Duingalow of op de camping.

Drievliet: Wat ooit in Den Haag begon als theetuin met enkele schommels is uitgegroeid tot  een familiepark met verschillende achtbanen, een 5D dinosaurussenfilm, shows en meerdere attracties voor de kleintjes.

Corpus: Een unieke attractie in Oegstgeest waarbij je een reis maakt door het menselijk lichaam. Een bijzondere beleving waar je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en hoe je het gezond kan houden. Een leuke en leerzame experience voor kinderen vanaf 8 jaar!

Diergaarde Blijdorp: Wordt ondergedompeld in het dieren- en plantenleven uit de hele wereld. Sta oog in oog met ijsberen, ontdek de Aziatische leeuwen of bezoek het vlinderparadijs Amazonica. Een compleet dagje uit met genoeg te beleven tijdens een vakantie Zuid-Holland voor de jonge vakantiegangers.

Steden in Zuid-Holland

Rotterdam: De evenementenhoofdstad van Nederland en deze naam is niet voor niets. Met het grootste zomercarnaval van Nederland, de Red Bull Airrace, Fortis marathon, het internationaal Film Festival en het Dunya festival voor podiumkunsten heeft Rotterdam zich goed op de kaart weten te zetten.

Maar Rotterdam heeft veel meer te bieden dan evenementen. Ontdek de haven en het compleet gerenoveerde Katendrecht, met een mooie wandelpromenade langs het water. Vanaf hier heb je een schitterende kijk op de statige wolkenkrabbers en het historische gebouw van de Holland Amerika lijn.

Beleef Rotterdam vanaf het water met een watertaxi of met de Spido, aanschouw de bijzondere Kubuswoningen of ontdek één van de vele havenkranen van het havenmuseum.

Voor de waaghalzen is een bezoek aan de Euromast een must, hier kan je namelijk abseilend naar beneden.  Iets minder avontuurlijk, maar wel romantisch ingesteld? Het is ook mogelijk in de Euromast te overnachten, een unieke beleving met adembenemend uitzicht!

Den Haag: Het regeringscentrum van Nederland, gelegen naast de badplaats Scheveningen, is de op twee na grootste gemeente van Nederland en tevens hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Ook Den Haag staat bekend als evenementenstad. Met evenementen als het Vuurwerkfestival, Jazz in de gracht en Prinsjesdag trekt de stad jaarlijks duizenden toeristen.

Aanschouw de historische gebouwen zoals de Ridderzaal of Het Mauritshuis (en uiteraard de collectie van kunst die hier binnen wordt getoond), bekijk een film in het grootbeeld filmtheater het Omniversum, het scherm staat als een halve bol om het publiek heen,  of ontdek de  wondere wereld van Escher in het kunstmuseum Escher in Het Paleis. Vanaf Den Haag bereik je zo het prachtige strand van Scheveningen om even lekker uit te waaien.

Een bijzondere vakantie Zuid-Holland boek je via ElkePlek!

Alle vakanties in Zuid-Holland